Etusivu > Sivuston tekijät ja lähteet

Sivuston tekijät ja lähteet

Olli Kleemola

Sivuston perustaja

Olen Turun yliopiston poliittisen historian tohtorikoulutettava ja valtiotieteiden maisteri sekä vapaa tutkija ja tietokirjailija. Vuonna 2011 valmistuneen graduni aiheena oli rintamamiesten ja -naisten epävirallisten sotavalokuvien kuvallisen sanoman suhde virallisiin TK-kuviin. Olen keräillyt suomalaisia sotavalokuvia ja rintamapuhdetöitä vuodesta 1999, ja nykyään kokoelmaan kuuluu noin 10 000 sotavalokuvaa ja noin 700 rintamapuhdetyötä.

Olen kirjoittanut Suomen viime sotien kuvallisesta tallentamisesta artikkeleita mm. Suomen Kuvalehteen sekä muihin julkaisuihin. Edelleen olen julkaissut sotavalokuviin liittyen mm. omaan pro gradu -työhöni perustuvan teoksen Kaksi kameraa – kaksi totuutta?. Lisäksi olen toiminut kuvatoimittajana lukuisissa sotahistorian kuva- ja muissa teoksissa.

Tarkempia tietoja julkaisutoiminnastani sekä meneillään olevasta väitöskirjatyöstäni saat Turun yliopiston sivuilta.


Janne Niemistö

Lotta Svärd -asiantuntija, toinen perustajajäsen

Janne Niemistö on ollut mukana sivuston teossa sen perustamisesta, vuodesta 2004 saakka. Pitkäaikaisen lottiin liittyvän keräilyharrastuksensa kautta Niemistö on saavuttanut korkean tason asiantuntijuuden lotta-asioissa, ja onkin toiminut sivustomme lottajärjestöä käsittelevien osuuksien tekijänä. Niemistö on myös osallistunut sivuston tekoon muilta osin mm. aktiivisena tiedonetsijänä ja sivuston rakenteen suunnittelijana sekä kuvankäsittelijänä.

Alavalikko

 

Powered by CMSimple      CMSimple Legal Notices